Испански сардини на препечена филийка

Тази бърза вечеря е изключително здравословна, благодарение на изобилието от омега-3 мастни киселини, евтина е и се приготвя лесно.

31 May 2012 15:39
Испански сардини на препечена филийка
5 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 420
  • маз 21
  • нас. маз 4
  • въгл 31
  • захар 3
  • фибри 3
  • прот 29
  • сол 2

Продукти

1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
1 ситно нарязана и почистена от семките червена люта чушка
настърганата кора от 1 лимон
240 г консервирани сардини в олио
4 филийки черен хляб
1/2 нарязана малка връзка магданоз

Приготвяне

Загрейте зехтина в тиган и запържете на силен огън чесъна, лютата чушка и лимоновата кора. Отцедете сардините, добавете ги в тигана и ги загрейте за няколко минути. Препечете филийките. Объркайте сардините с магданоза, добавете малко лимонов сок, разпределете рибата върху филийките и сервирайте.


 
Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ