Пащърнак със зеле

Лесна за приготвяне, вкусна и засищаща гарнитура

30 May 2012 10:50
Пащърнак със зеле
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 197
  • маз 12
  • нас. маз 7
  • въгл 19
  • захар 10
  • фибри 8
  • прот 4
  • сол 0

Продукти

500 г пащърнак, нарязан
1/2 глава къдраво (савойско) зеле, нарязано
50 г масло
индийско орехче, на вкус

Приготвяне

1. Сварете пащърнака в голяма тенджера с вряща подсолена вода за 10 мин, докато поомекне. Прибавете зелето и оставете да ври още 3 мин. Отцедете добре и върнете зеленчуците в тенджерата. Намачкайте ги с половината масло, обилно количество индийско орехче, сол и пипер.


 


2. В тиган разтопете половината от останалото масло. Сложете сместа с пащърнака, като я притиснете към дъното и загладите. Запържете за 5 мин, след което разпределете отгоре остатъка от маслото. Запечете на предварително загрят грил до златисто и докато краищата станат хрупкави.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ