Печени яйца със спанак и домати

Богати на протеин, витамини и минерали, яйцата са полезна храна. Не забравяйте да ги включвате в менюто си.

23 May 2012 17:16
Печени яйца със спанак и домати
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 114
  • маз 7
  • нас. маз 2
  • въгл 3
  • захар 2
  • фибри 2
  • прот 9
  • сол 0

Продукти

100 г спанак
400 г консервирани или пресни домати, нарязани на кубчета
1 ч.л. нарязана чили чушка
4 яйца

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 200°С. Сложете спанака в цедка и го полейте с вряща вода, за да попарите листата. Изцедете излишната течност и разделете между 4 огнеупорни купички.



2. Смесете доматите с чилито, посолете и добавете към спанака. Направете малка вдлъбнатина в средата и счупете по едно яйце. Печете 12–15 мин или повече, в зависимост от това как харесвате яйцето. Сервирайте с хрупкав хляб.



НАПРАВЕТЕ ГО РАЗЛИЧНО
Яйца за четирима по испански

Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган с капак. Запържете 50 г нарязано чорисо за 2 мин. Добавете 400 г консервирани нарязани домати, 1 нарязан лук, 1 с.л. пушен червен пипер и шепа черни маслини. Кипнете и гответе 8 мин, докато се сгъсти. Направете 4 вдлъбнатини в сместа, счупете в тях 4 яйца и затворете с капака. Гответе 6–8 мин на слаб огън, докато яйцата станат готови. Сервирайте с хрупкав хляб.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ