Макарони с карфиол и сирене

Заместете карфиола с броколи или използвайте и двата зеленчука.

23 May 2012 16:25
Макарони с карфиол и сирене
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 446
  • маз 17
  • нас. маз 10
  • въгл 57
  • захар 7
  • фибри 2
  • прот 19
  • сол 1

Продукти

250 г макарони
1 глава карфиол, на розички
25 г масло
2 с.л. брашно
2 с.л. горчица
450 мл мляко
100 г чедър, настърган

Приготвяне

1. Сварете макароните според указанията на пакета, като добавите карфиола за последните 4 мин.



2. Разтопете маслото в тиган, разбъркайте брашното и гответе 2 мин. Налейте бавно млякото, като разбърквате, за да получите гладък сос. Добавете ¾ от сиренето, горчицата и подправете на вкус.



3. Отцедете макароните и карфиола и ги разбъркайте в соса. Прехвърлете ястието в огнеупорен съд и поръсете отгоре останалото сирене. Запечете под горещ грил (или горния реотан на фурната), докато станат златисти. Ако желаете, сервирайте със зелена салата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ