Йоркширските пудинги на Джеймс Мартин
Идеално допълнение към месо на фурна с печен сос.

- ккал 116
- маз 5
- нас. маз 1
- въгл 14
- захар 1
- фибри 1
- прот 4
- сол 0
Продукти
200 г брашно3 яйца
300 мл мляко
3 с.л. растително олио
Приготвяне
1. Сложете брашното с малко сол в голяма купа. Добавете и разбъркайте яйцата едно по едно. Налейте полека млякото и разбъркайте, докато получите гладко тесто. Охладете в хладилника за 30 мин или най-добре за цял ден.
2. Загрейте фурната до 220°С. Налейте олиото на дъното в 8-гнездна форма за мъфини и я загрейте във фурната за 5 мин. Внимателно разсипете тестото във формите и изпечете за 30 мин, докато се надигнат и покафенеят.