Йоркширските пудинги на Джеймс Мартин

Идеално допълнение към месо на фурна с печен сос.

18 May 2012 17:12
Йоркширските пудинги на Джеймс Мартин
30 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 116
  • маз 5
  • нас. маз 1
  • въгл 14
  • захар 1
  • фибри 1
  • прот 4
  • сол 0

Продукти

200 г брашно
3 яйца
300 мл мляко
3 с.л. растително олио

Приготвяне

1. Сложете брашното с малко сол в голяма купа. Добавете и разбъркайте яйцата едно по едно. Налейте полека млякото и разбъркайте, докато получите гладко тесто. Охладете в хладилника за 30 мин или най-добре за цял ден.


 


2. Загрейте фурната до 220°С. Налейте олиото на дъното в 8-гнездна форма за мъфини и я загрейте във фурната за 5 мин. Внимателно разсипете тестото във формите и изпечете за 30 мин, докато се надигнат и покафенеят.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ