Омлет с чушки, домати и шунка

Омлет с чудесен вкус, но с по-малко холестерол

17 May 2012 09:55
Омлет с чушки, домати и шунка
10 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 206
  • маз 12
  • нас. маз 3
  • въгл 5
  • захар 5
  • фибри 1
  • прот 21
  • сол 1

Продукти

2 цели яйца и 3 белтъка
1 ч.л. зехтин
1 червена чушка, без семки и нарязана на ситно
2 стръка зелен лук, бялата и зелената част разделени и нарязани на ситно
няколко парчета тънка шунка без мазнини, накъсани
25 г зряло сирене чедър с ниска масленост
пълнозърнести препечени филии, за сервиране

Приготвяне

Ако използвате по-малко жълтъци, ще намалите холестерола в омлета, който е чудесна протеинова алтернатива на зърнената закуска.



1. Объркайте яйцата и белтъците с малко сол и пипер и оставете настрана. Загрейте зехтина в средноголям незалепващ тиган и пържете чушката 3–4 мин. Добавете бялата част на лука и пържете още 1 мин. Сипете яйцата и оставете на умерен огън, докато омлетът е почти готов.



2. Поръсете с шунката и сиренето и оставете на огъня, докато само средата остане леко сурова, или поставете под грила, ако предпочитате омлета препечен. Поръсете със зелената част на лука и поднесете с препечени филии.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ