Печено пиле по средиземноморски

Тази лека вечеря е не само много вкусна, но и лесна за приготвяне

15 May 2012 10:57
Печено пиле по средиземноморски
40 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 401
  • маз 21
  • нас. маз 9
  • въгл 9
  • захар 8
  • фибри 3
  • прот 45
  • сол 1

Продукти

2 червени чушки, почистени и нарязани на парчета
1 глава червен лук, нарязана на парчета
2 ч.л. зехтин
4 пилешки гърди, с кожата
75 г топено сирене с чесън и подправки
200 г чери домати
шепа черни маслини

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200ºC (180ºC с обдухване). В голяма тава разбъркайте чушките и лука с половината зехтин. Запечете ги за 10 мин на най-горното ниво на фурната.


2. Внимателно направете „джоб” между кожата и месото на пилешките гърди, без да отделяте кожата изцяло. Разпределете топеното сирене вътре, загладете кожата и я намажете с остатъка от зехтина. Овкусете със сол и пипер и наредете гърдите в тавата с чушките, като прибавите доматите и маслините. Върнете във фурната за още 25-30 мин, докато месото се изпече и отгоре стане златисто. По желание сервирайте с печени картофи.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ