Тортиля с чорисо и пържени яйца

Засищащи тортили с плънка от чорисо, пържени яйца, каперси и рукола

15 May 2012 10:00
Тортиля с чорисо и пържени яйца
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 340
  • маз 20
  • нас. маз 5
  • въгл 24
  • захар 2
  • фибри 1
  • прот 17
  • сол 3

Продукти

4 малки наденички чорисо, разполовени по дължина
4 яйца
2 с.л. майонеза
4 шепи рукола
4 питки тортиля
1 с.л. каперси, отцедени

Приготвяне

1. Сложете наденичките в студен тиган на слаб огън, като постепенно го увеличавате. Пържете, докато започне да става хрупкаво.



2. Извадете чиросото от тигана, като оставите малко мазнина, за да не залепват яйцата. Счупете яйцата в тигана и ги изпържете, както ги обичате.



3. Намажете всяка питка с малко майонеза, добавете по шепа рукола, няколко зърна каперси и по 2 половини чорисо. Най-отгоре сложете яйцето и оформете фунийка.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ