Пица с чорисо, каперси и рукола

Вкусна вечеря за двама само с шепа продукти

14 May 2012 10:08
Пица с чорисо, каперси и рукола
15 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 421
  • маз 23
  • нас. маз 5
  • въгл 45
  • захар 4
  • фибри 3
  • прот 13
  • сол 3

Продукти

пакет готово тесто
3 с.л. доматен сос за пица
2 малки парчета чорисо, нарязани на кубчета
1 с.л. каперси, отцедени
1 шепа чери домати, разполовени
1 шепа рукола
зехтин за поръсване

Приготвяне

1. Разстелете готовото тесто върху хартия за печене и поръсете с доматен сос.



2. Загрейте фурната на 240°С (220°С с обдухване). Сложете чорисото в студен тиган на слаб огън и постепенно увеличавайте огъня – наденичките ще пуснат мазнина и няма нужда да добавяте. Пържете 2-3 мин, докато отделят достатъчно мазнина и станат хрупкави.



3. Наръсете основата за пица с чорисо, каперси и домати. Печете 12-15 мин или докато блатът стане хрупкав. Поръсете с рукола и малко зехтин.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ