Картофени кюфтета с яйца на очи и доматено чътни

Опитайте нещо различно за вечеря, като разнообразите вкуса на картофените кюфтета

11 May 2012 12:34
Картофени кюфтета с яйца на очи и доматено чътни
15 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 631
  • маз 37
  • нас. маз 8
  • въгл 55
  • захар 14
  • фибри 4
  • прот 18
  • сол 2

Продукти

3 с.л. бял винен оцет
1 с.л. захар
1/2 глава лук, нарязан на ситно
130 г чери домати, нарязани на четвъртинки
400 г студени сварени и намачкани картофи
1/2 връзка зелен лук, нарязан на ситно
110 г кървавица, нарязана на кубчета
1 с.л. брашно
2 с.л. олио
2 яйца

Приготвяне

1. За чътнито загрейте оцета и захарта с 1 с.л. студена вода и бъркайте, докато захарта се разтопи. Запържете лука за 1 мин и добавете доматите. Бъркайте около 3 мин, докато започнат да омекват. Изключете котлона и оставете чътнито да изстива.



2. Смесете картофите със зеления лук, овкусете със сол и пипер и внимателно прибавете кървавицата. От сместа оформете 4 кюфтета и ги оваляйте в брашното. Загрейте 1/2 от олиото в незалепващ тиган и изпържете кюфтетата до златисто. Извадете ги и ги дръжте топли.



3. Загрейте остатъка от олиото и изпържете яйцата според предпочитанията ви. Във всяка порция сложете по 2 кюфтета и гарнирайте с яйце и малко чътни.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ