Свинско по милански със спагети

Едно ястие, което е истинско изкушение за сетивата

10 May 2012 17:33
Свинско по милански със спагети
25 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 597
  • маз 13
  • нас. маз 4
  • въгл 85
  • захар 3
  • фибри 5
  • прот 40
  • сол 1

Продукти

1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън, смачкана
800 г нарязани домати от консерва
2 ч.л. балсамов оцет
8 пържоли от свинско филе
2 с.л. брашно
1 яйце, разбито
100 г прясна галета
малко босилек, ситно нарязан
300 г спагети

Приготвяне

1. Запържете чесъна за няколко секунди в зехтина. Добавете доматите и балсамовия оцет и оставете сместа да ври силно около 15–20 мин, за да се сгъсти.



2. Увийте филетата в прозрачно фолио и ги начукайте до 1 см дебелина. Смесете брашното с малко сол и пипер. Оваляйте пържолите в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Загрейте грила на висока температура и запечете филетата по 3 мин от всяка страна, докато станат готови. Дръжте ги топли.



3. Сварете спагетите, като следвате инструкциите върху опаковката. Залейте ги с доматения сос, добавете босилека и ги разпределете в 4 чинии. Отгоре аранжирайте хрупкавото свинско и сервирайте веднага.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ