Пикантно агнешко с грах и доматена салата

Бързо и лесно ястие, подходящо за делничните дни

10 May 2012 17:14
Пикантно агнешко с грах и доматена салата
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 520
  • маз 22
  • нас. маз 9
  • въгл 53
  • захар 7
  • фибри 5
  • прот 32
  • сол 1

Продукти

3 с.л. къри паста
1 глава лук, ситно нарязана
1 скилидка чесън, смачкана
500 г агнешка кайма
200 г замразен грах
1 малка връзка магданоз, ситно нарязан
200 г дългозърнест ориз
1 глава червен лук, нарязана на ситно
200 г чери домати, разполовени

Приготвяне

1. Загрейте къри пастата в голям тиган, докато отпусне аромата си. Добавете лука, чесъна и каймата и пържете 15 мин, като бъркате, за да раздробите каймата. Прибавете граха и овкусете. Пържете още 2 мин и поръсете с половината от магданоза.



2. Междувременно сварете ориза според инструкциите върху опаковката.



3. Пригответе салатата, като смесите останалия магданоз с доматите и червения лук. Подправете с малко сол и пипер и сервирайте с пикантното агнешко и ориза.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ