Задушено с пикантно пиле и боб

Съчетанието на пилешките бутчета с боб е колкото неочаквано, толкова и вкусно

10 May 2012 16:56
Задушено с пикантно пиле и боб
80 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 366
  • маз 11
  • нас. маз 5
  • въгл 30
  • захар 12
  • фибри 9
  • прот 38
  • сол 2

Продукти

1 кг пилешки бутчета (горни и долни)
1 с.л. зехтин
2 глави лук, нарязани
1 скилидка чесън, смачкана
2 червени люти чушки, изчистени от семките и ситно нарязани
250 г чушки, нарязани
400 г нарязани домати (може и консервирани)
420 г консерва червен боб в подлютен сос
800 г от две консерви бял боб, отцеден
400 мл горещ пилешки бульон
1 малка връзка магданоз, ситно нарязан
150 мл заквасена сметана
хрупкав хляб, за сервиране

Приготвяне

1. Махнете кожата от бутчетата. Загрейте зехтина в голяма касерола и запържете бутчетата от всички страни. Извадете ги с решетеста лъжица и сложете лука, чесъна и лютите чушки. Запържете ги за 5 мин, докато започнат да омекват и да стават златисти.



2. Добавете чушките, доматите, двата вида боб и бульона. Отгоре поставете бутчетата и оставете да ври леко отхлупено 50 мин, докато пилешкото стане готово.



3. Прибавете магданоза и сервирайте със заквасена сметана и пресен хрупкав хляб.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ