Пилешко с домати и маслини

Пилешките гърди стават сочни, а доматеният сос - ароматен и вкусен

10 May 2012 16:33
Пилешко с домати и маслини
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 353
  • маз 17
  • нас. маз 3
  • въгл 11
  • захар 9
  • фибри 4
  • прот 41
  • сол 2

Продукти

2 с.л. зехтин
2 парчета пилешки гърди без кожата
1 малка глава лук, разполовена и нарязана на много ситно
2 скилидки чесън, счукани
400 г зрели домати, нарязани на дребно
1 с.л. балсамов оцет
6 зелени маслини, пълнени с чушка, нарязани на едри кръгчета
300 мл пилешки бульон
1 голяма шепа листа босилек

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голям незалепващ тиган, подправете пилешкото със сол и пипер и пържете с по-плоската страна надолу за 4–5 мин. Обърнете, добавете лука и пържете още 4–5 мин. Извадете пилешкото и оставете настрана. Сложете чесъна в тигана и пържете, докато лукът омекне.



2. Добавете доматите, балсамовия оцет, маслините, бульона, половината босилек, сол и пипер и оставете да къкри 7–8 мин, докато доматите омекнат, като разбърквате често. Върнете пилешкото и сока, който е пуснало в тигана, похлупете и оставете да къкри на слаб огън за 5 мин, докато стане напълно готово. Сервирайте поръсено с останалия босилек.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ