Пица с наденички и бекон

Пицата е любимо ястие на всички, просто разнообразете класическия вариант

10 May 2012 16:15
Пица с наденички и бекон
25 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 721
  • маз 33
  • нас. маз 10
  • въгл 76
  • захар 6
  • фибри 7
  • прот 33
  • сол 5

Продукти

500 г готово тесто
малко олио
6 с.л. доматено пюре
4 свински наденички, обелени и нарязани на 4
140 г гъби, нарязани
8 резена шарен бекон, срязани на две
4 средни яйца

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220ºC (200ºC с обдухване). Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност, така че да се събере в тава с размери 30 х 40 см. Намажете тавата с малко олио и поставете тестото. Отгоре разстелете доматеното пюре и разпределете парченцата наденички, гъби и бекон. Печете 20 мин на най-горното ниво на фурната.



2. Извадете пицата и чукнете яйцата отгоре. Върнете я във фурната и печете още 5 мин или повече в зависимост от това как предпочитате яйцата. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ