Салата с пиле и паста

Салата в италиански стил с пилешко месо, паста, чушки и чери домати, подправена с мащерка и риган

10 May 2012 10:00
Салата с пиле и паста
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 470
  • маз 6
  • нас. маз 1
  • въгл 64
  • захар 7
  • фибри 4
  • прот 44
  • сол 0

Продукти

1 червена чушка, изчистена и нарязана на едро
1 глава червен лук, нарязана на едро
1 с.л. зехтин
300 г паста пенне или фузили
4 пилешки гърди, без кожата
2 с.л. нарязани листа от мащерка
2 с.л. риган, нарязан
1 щипка лют червен пипер
2 скилидки чесън, смачкани
150 г чери домати, разполовени
50 г рукола
1 с.л. бял винен оцет

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Разбъркайте чушката и лука с 1 ч.л. зехтин и ги запечете за 20 мин.



2. Сварете пастата, както е указано върху опаковката. Отцедете и я оставете настрана.



3. Начукайте пилешките гърди, докато станат 1 см дебели. Смесете зехтина с подправките, лютия пипер и чесъна и намажете месото. Запечете филетата по 3-4 мин от всяка страна на барбекю или в оребрен тиган.



4. Нарежете месото на парченца и ги добавете към пастата заедно със сока от печенето, лука и чушките, чери доматите, руколата и оцета. Овкусете и    разбъркайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ