Средиземноморска салата със смокини и моцарела

Засищаща салата от смокини, млад зелен боб и моцарела, поръсени с печени лешници и пресен босилек

09 May 2012 09:36
Средиземноморска салата със смокини и моцарела
5 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 286
  • маз 23
  • нас. маз 6
  • въгл 11
  • захар 9
  • фибри 3
  • прот 10
  • сол 0

Продукти

200 г млад зелен боб, почистен
6 малки смокини, срязани на четвъртинки
1 глава лук шалот, ситно нарязана
125 г моцарела, накъсана на парченца
50 г лешници, печени и начупени
1 малка шепа листа от босилек, накъсани
3 с.л. балсамов оцет
1 с.л. сладко от смокини
3 с.л. студенопресован зехтин

Приготвяне

Може да поднесете салатата с прошуто или шунка.



1. Бланширайте зеления боб за 2-3 мин в голяма тенджера с подсолена вода. Отцедете го, изплакнете го със студена вода и го подсушете върху кухненска хартия. Сложете го в чиния и върху него аранжирайте смокините, лука, моцарелата, лешниците и босилека.



2. В малка купа с капак или буркан сложете оцета, сладкото от смокини, зехтина и овкусете. Разтърсете добре и поръсете салатата с дресинга.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ