Фетучини с боб и панчета

Бърза паста с крехък зелен боб, панчета, сметана и пармезан

02 May 2012 11:38
Фетучини с боб и панчета
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 489
  • маз 18
  • нас. маз 9
  • въгл 68
  • захар 6
  • фибри 4
  • прот 18
  • сол 1

Продукти

100 г ивици пушена панчета (бекон)
350 г фетучини
400 г зелен боб, почистен и нарязан по диагонал
6 с.л. сметана
15 г сибирски лук, почистен, или 4 стръка накъсан босилек
ситно настърган пармезан, по желание

Приготвяне

1. Кипнете вода за фетучините. Междувременно разделете ивиците панчета и ги запържете на два пъти без олио до златисто. Сложете ги в чиния.



2. Когато водата кипне, добавете сол и сложете фетучините за около 6 мин. Добавете боба и когато водата заври отново, варете още 4 мин, докато и фетучините, и бобът омекнат.



3. Отцедете ги и ги сложете в купа за поднасяне. Добавете сметаната, сибирския лук или босилека, сол и черен пипер на вкус, след което накъсайте панчетата. Поднесете с пармезан, ако обичате и с обикновена доматена салата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ