Риба по средиземноморски с кускус

Филе от бяла риба, задушено с чери домати, лимон и босилек с гарнитура от кускус с краставици, домати и маслини

19 April 2012 11:10
Риба по средиземноморски с кускус
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 263
  • маз 4
  • нас. маз 1
  • въгл 34
  • захар 9
  • фибри 2
  • прот 26
  • сол 1

Продукти

2 х 125 г филе от бяла риба (ние използвахме треска)
2 лимона, кората и сокът на единия, другият нарязан
1 червена люта чушка, 1/2 на кръгчета, 1/2 ситно нарязана
1 малка връзка босилек, накъсан
200 г чери домати
100 г кускус
2 с.л. балсамов оцет
1/2 краставица, нарязана на кубчета
2 с.л. черни маслини без костилки, разполовени

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Вземете парче алуминиево фолио колкото лист А4 и сложете едно от филетата отгоре. Подправете рибата със сол и пипер и поръсете с ½ от сока и кората на лимона, ½ от чушката на кръгчета и ½ от босилека.



2. Разполовете 4 домата и ги наредете край рибата. Покрийте с още едно парче фолио и загънете плътно ръбовете. Повторете процедурата с другото парче риба и ги поставете в тава. Печете 15-18 мин, докато оформените пакети набъбнат (или печете на барбекю).



3. Докато рибата се пече, залейте кускуса със 100 мл вряла вода, покрийте го и оставете да набъбне за 5 мин. Нарежете останалите домати и ги смесете с кускуса, балсамовия оцет, краставицата, останалия босилек, кората и сока на лимона и маслините. Овкусете със сол и пипер и сервирайте с резените лимон за изстискване.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ