Вегетарианска паста с тиквички и броколи

Това ястие е перфектна вечеря за топлите дни, по желание може да добавите пармезан и да го сервирате с чеснов хляб

17 April 2012 10:41
Вегетарианска паста с тиквички и броколи
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 390
  • маз 4
  • нас. маз 1
  • въгл 79
  • захар 4
  • фибри 5
  • прот 16
  • сол 0

Продукти

2 скилидки чесън, ситно настъргани
настърганите кори на 2 лимона плюс малко от сока
1 малка връзка магданоз, нарязан
200 г броколи, нарязани на цветчета
400 г паста по ваш избор
1 ч.л. зехтин
2 тиквички, нарязани на дребно

Приготвяне

1. Смесете чесъна, лимоновите кори и сока с магданоза. Овкусете и разбъркайте.



2. Кипнете голяма тенджера с подсолена вода и сварете броколите за 2–3 мин само докато омекнат. Извадете ги с решетеста лъжица и ги оставете настрана. След като водата отново заври, сложете пастата и я сварете според инструкциите върху опаковката.



3. В тиган загрейте зехтина и запържете тиквичките на силен огън за 3–4 мин, докато започнат да стават златисти. Добавете броколите и продължете да пържите още 1 мин, докато се затоплят.



4. Отцедете пастата, като запазите около 2 с.л. от водата. Прибавете пастата заедно с отделената вода в тигана при зеленчуците. Изсипете и сместа с чесъна и магданоза, объркайте добре и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ