Пуешки кюфтенца с кускус по марокански

Пуешки кюфтенца с портокалова кора и подправки с гарнитура от кускус с парченца портокал и кориандър

17 April 2012 10:32
Пуешки кюфтенца с кускус по марокански
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 348
  • маз 6
  • нас. маз 1
  • въгл 41
  • захар 6
  • фибри 1
  • прот 36
  • сол 0

Продукти

500 г пуешка кайма
2 ч.л. чили на прах
2 ч.л. смлян кимион
2 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. канела
1 глава лук, едро настъргана
настърганата кора на 1 портокал, самия портокал нарежете на парченца
250 г кускус за накисване
250 мл горещ пилешки бульон
2 ч.л. зехтин
1 малка връзка кориандър, едро нарязан

Приготвяне

1. В голяма купа омесете добре каймата с подправките, лука и портокаловата кора (най-добре с ръце). От сместа оформете около 20 кюфтенца, големи колкото орех.



2. Сложете кускуса в купа и го залейте с горещия бульон. Покрийте го с прозрачно фолио и оставете да престои 10 мин.



3. В тиган загрейте зехтина. Изпържете кюфтенцата, като често ги обръщате, за около 12 мин, докато покафенеят от всички страни.



4. Разбъркайте кускуса с вилица и прибавете парченцата портокал, кориандъра, малко сол и пипер. Разпределете го в чинии и поднесете заедно с кюфтенцата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ