Агнешки котлети и салата от тиквички

Агнешки котлети на барбекю със свежо допълнение от тиквички, мента и зелен лук

03 April 2012 11:40
Агнешки котлети и салата от тиквички
20 мин. Лесно Порции 3

  • ккал 596
  • маз 37
  • нас. маз 16
  • въгл 15
  • захар 5
  • фибри 4
  • прот 53
  • сол 2

Продукти

9 агнешки котлета, реброто да се вижда като дръжчица
3 лимона; 1 изцеден, а кората настъргана, другите 2 нарязани на дебели резени
зехтин
250 г дребни тиквички, разполовени по дължина
листата от малка връзка мента
400 г едър бял боб от консерва, отцеден
1 червена люта чушка, без семките и ситно нарязана
4 стръка зелен лук, тънко нарязани
140 г сирене фета, натрошено

Приготвяне

Тази салата е много лесно изпълнима през лятото и допълва отлично барбекюто.


Във времето за подготовка не е посочено времето за мариноване - 20 мин.


1. Мариновайте агнешките котлети в лимонов сок и 4 с.л. зехтин за около 20 мин. Намажете тиквичките с още 2-3 с.л. зехтин и ги овкусете.



2. Извадете агнешките котлети от маринатата, овкусете ги добре и ги запечете на барбекю или на оребрен тиган за 1–3 мин от всяка страна. Запечете тиквичките за по 2–3 мин от двете страни, докато омекнат и станат на черти от скарата. Запечете лимоновите резени на барбекю или на оребрен тиган за 30 сек – 1 мин, докато станат на черти.



3. Прехвърлете агнешкото и тиквичките в широка чиния или плато. Поръсете ги с ментата, лимоновата кора, боба, лютата чушка, зеления лук, сиренето фета и овкусете. Объркайте внимателно. Поръсете платото със зехтин и добавете лимона от барбекюто, за да може всеки да си изстиска още лимонов сок.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 204
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ