Агнешки котлети и салата от тиквички

Агнешки котлети на барбекю със свежо допълнение от тиквички, мента и зелен лук

03 April 2012 11:40
Агнешки котлети и салата от тиквички
20 мин. Лесно Порции 3

  • ккал 596
  • маз 37
  • нас. маз 16
  • въгл 15
  • захар 5
  • фибри 4
  • прот 53
  • сол 2

Продукти

9 агнешки котлета, реброто да се вижда като дръжчица
3 лимона; 1 изцеден, а кората настъргана, другите 2 нарязани на дебели резени
зехтин
250 г дребни тиквички, разполовени по дължина
листата от малка връзка мента
400 г едър бял боб от консерва, отцеден
1 червена люта чушка, без семките и ситно нарязана
4 стръка зелен лук, тънко нарязани
140 г сирене фета, натрошено

Приготвяне

Тази салата е много лесно изпълнима през лятото и допълва отлично барбекюто.


Във времето за подготовка не е посочено времето за мариноване - 20 мин.


1. Мариновайте агнешките котлети в лимонов сок и 4 с.л. зехтин за около 20 мин. Намажете тиквичките с още 2-3 с.л. зехтин и ги овкусете.



2. Извадете агнешките котлети от маринатата, овкусете ги добре и ги запечете на барбекю или на оребрен тиган за 1–3 мин от всяка страна. Запечете тиквичките за по 2–3 мин от двете страни, докато омекнат и станат на черти от скарата. Запечете лимоновите резени на барбекю или на оребрен тиган за 30 сек – 1 мин, докато станат на черти.



3. Прехвърлете агнешкото и тиквичките в широка чиния или плато. Поръсете ги с ментата, лимоновата кора, боба, лютата чушка, зеления лук, сиренето фета и овкусете. Объркайте внимателно. Поръсете платото със зехтин и добавете лимона от барбекюто, за да може всеки да си изстиска още лимонов сок.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ