Брускети направи си сам

Просто изберете топинга, който ви е по вкуса

02 April 2012 10:10
Брускети направи си сам
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 483
  • маз 22
  • нас. маз 5
  • въгл 61
  • захар 7
  • фибри 8
  • прот 15
  • сол 3

Продукти


[b]ТОПИНГ С АРТИШОК[/b]
400 г артишок (сърцевината) от консерва, отцеден
кората и сокът на 1/2 лимон
1 малка шепа босилек или мента, нарязани на едро
1 скилидка чесън, нарязана
зехтин за поръсване

[b]ТОПИНГ С ОРЕХИ[/b]
50 г орехи, разполовени и изпечени
140 г рикота
1 с.л. настърган пармезан или вегетарианска алтернатива
малко сок от лимон

[b]ЗА СЕРВИРАНЕ[/b]
100 г зелени маслини
100 г полусушени домати
2 шепи рукола
400 г пълнозърнест хляб, нарязан на дебели филии

[b]Ако не искате брускетите да са вегетариански, добавете[/b]
2 парчета прошуто на порция

Приготвяне

С мини кухненски робот или с ръчен блендер пасирайте продуктите за всеки топинг за 1 мин, докато получите груба паста. Подправете със сол и пипер и поставете в две отделни купи. Аранжирайте ги на поднос заедно с маслините, доматите и руколата. Изпечете филиите и ги наредете отстрани заедно с прошутото, ако използвате. Поднесете и дайте възможност на всеки сам да „сглоби“ вечерята си.

Съвет
Преди да пасирате втория топинг, избършете робота с кухненска хартия, но не е нужно да го миете. Не се притеснявайте, ако ви изостане малко топинг, и двата си подхождат чудесно с паста.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ