Лятна рецепта с пиле

Пиле с пресни картофи, бакла, царевица и чери домати в сос от крем сирене

19 March 2012 15:58
Лятна рецепта с пиле
40 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 701
  • маз 35
  • нас. маз 16
  • въгл 38
  • захар 5
  • фибри 6
  • прот 61
  • сол 2

Продукти

4 горни пилешки бутчета
2 с.л. брашно
1 с.л. зехтин
8 резена бекон, нарязани на ситно
400 мл пилешки бульон
500 г дребни пресни картофи, разполовени
200 г крем сирене
200 г бакла, само зърната
200 г сладка царевица (замразена, прясна или от консерва)
200 г чери домати, разполовени

Приготвяне

1. Оваляйте бутчетата в брашното и ги овкусете с малко сол и пипер. Загрейте зехтина в тиган с похлупак и бързо ги запържете (ако се наложи, на няколко пъти). Извадете ги в чиния и запържете бекона за 5 мин, докато стане хрупкав.



2. Върнете бутчетата в тигана. Изсипете бульона, похлупете и оставете сместа да къкри 30 мин, като след 10-ата минута прибавите и картофите.



3. Когато месото стане готово и картофите омекнат, добавете сиренето и зеленчуците и подправете на вкус. Оставете да ври още 5 мин отхлупено и сервирайте.


 


Съвет
Бутчетата ще ви излязат по-евтини от гърдите, но ако предпочитате бяло месо, заменете бутчетата с 4 пилешки гърди, почистени от кожата. Варете ги само 20 мин заедно с картофите.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ