Спагети с раци, чери домати и босилек

Вкусна паста с месо от раци, чери домати и каперси, поръсена с пресен босилек

08 March 2012 15:16
Спагети с раци, чери домати и босилек
15 мин. Лесно Порции 3

  • ккал 349
  • маз 6
  • нас. маз 1
  • въгл 52
  • захар 5
  • фибри 3
  • прот 26
  • сол 1

Продукти

1 с.л. студено пресован зехтин
2 скилидки чесън, нарязани
щипка лют червен пипер
200 г чери домати, разполовени
кората и сокът на 1 лимон
2 консерви х 170 г бяло месо от раци, отцедено
200 г спагети
1 ч.л. каперси, отцедени и изплакнати
1 шепа листа от босилек, едро нарязани

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете чесъна и лютия червен пипер. Пържете до светлозлатисто и добавете доматите. Пържете още 3 мин на силен огън, докато доматите започнат леко да омекват. Добавете лимоновия сок и пържете 1-2 мин. Свалете от огъня, добавете месото от раци и внимателно разбъркайте, за да се стопли.



2. Сварете пастата в голяма тенджера с подсолена вода според инструкциите на опаковката и отцедете. В топлата тенджера смесете пастата със соса, лимоновата кора и каперсите и поръсете с босилек.


 


Здравословни ползи


Консервираното месо от раци е с ниско съдържание на мазнини и е добър източник на протеини, калций, желязо и цинк. Доматите са богати на витамини A и C, както и на полезния ликопен. Рецептата извлича максимална полза от това вещество - топлинната обработка повишава действието му, а зехтинът допринася за усвояването му.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ