Мини омлети с пушена треска със салата от спанак и воден лук

Омлети с риба на фурна, поднесени с препечени филийки и зелена салата

20 February 2012 16:03
Мини омлети с пушена треска със салата от спанак и воден лук
20 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 255
  • маз 18
  • нас. маз 8
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 24
  • сол 2

Продукти


[b]ЗА ОМЛЕТИТЕ[/b]
600 мл мляко
3 дафинови листа
2 резена лук
6 зърна черен пипер
600 г пушена треска
8 яйца
25 г меко масло
100 мл сметана
4 с.л. настърган пармезан
2 с.л. накълцан сибирски лук
много препечени филийки с масло за поднасяне

[b]ЗА САЛАТАТА[/b]
5 малки глави лук, нарязани
100 г спанак
1 с.л. бял винен оцет
1 ч.л. синап на прах
3 с.л. зехтин

Приготвяне

1. Сложете млякото, 600 мл вода, дафиновите листа, лука и черния пипер в плитък съд и ги кипнете. Добавете треската, намалете огъня и оставете сместа да къкри 4-5 мин. Извадете рибата в чиния и когато изстине достатъчно, я накъсайте на едри парченца, като изхвърлите кожата и костите.



2. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Разбийте яйцата и ги овкусете със сол и черен пипер. Намаслете две форми за йоркширски пудинг с по 4 дупки, разпределете в тях яйцата и рибата. Печете 10-12 мин – омлетите все още ще бъдат леко сурови в средата, но ще ги завършите в грила.


 


3. Междувременно пригответе салатата. Объркайте водния лук със спанака. Пригответе дресинга като смесите оцета, сината и зехтина. Залейте салатата с него.



4. Загрейте грила на висока температура. Смесете сметаната с пармезана, изсипете по малко върху всеки омлет и печете до златисто. Прехвърлете готовите омлети в чинии и ги поднесете поръсени със сибирски лук, със салата и препечени филийки с масло отстрани.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ