Паста с бекон, спанак и горгонзола

Паста с идеална комбинация от зеленчуци, сирене и месо

08 February 2012 16:37
Паста с бекон, спанак и горгонзола
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 658
  • маз 25
  • нас. маз 11
  • въгл 77
  • захар 7
  • фибри 9
  • прот 35
  • сол 4

Продукти

350 г паста пене
1 с.л. олио
1 глава лук, нарязана
8 резена пушен бекон, нарязани на дребно
200 мл горещ зеленчуков бульон
300 г замразен грах
150 г сирене горгонзола (синьо сирене), нарязано на кубчета
250 г спанак

Приготвяне

1. Сварете пастата според инструкциите върху опаковката. Междувременно загрейте олиото в голям тиган и запържете лука за 3 мин, докато започне да омеква. Добавете бекона и пържете още 5 мин, след което изсипете горещия бульон и изчакайте да заври. Оставете соса да къкри няколко минути, докато се редуцира леко.



2. Прибавете граха и горгонзолата и бъркайте, докато сиренето се разтопи, а грахът се размрази. Сложете и спанака само докато омекне и свалете от огъня. Отцедете пастата, объркайте я добре със соса и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ