Халуми със салца от нахут и кускус

Свежо ястие от сирене, поднесено със салца от чери домати и нахут и кускус с мента

01 February 2012 15:22
Халуми със салца от нахут и кускус
5 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 489
  • маз 27
  • нас. маз 11
  • въгл 44
  • захар 3
  • фибри 3
  • прот 21
  • сол 3

Продукти

250 г кускус
250 мл горещ зеленчуков бульон
400 г консерва нахут, отцеден
140 г чери домати, разполовени
3 с.л. зехтин
3 с.л. шери оцет или червен винен оцет
червена люта чушка, 1/2 изчистена и нарязана, 1/2 нарязана на колелца
листа от мента и кориандър, нарязани
250 г халуми, нарязано на едри парчета

Приготвяне

1. Сложете кускуса в купа и го залейте с горещия бульон. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да кисне 10 мин.



2. За да приготвите салцата, смесете нахута с доматите, половината от зехтина и оцета, накълцаната люта чушка и част от ментата и кориандъра. Овкусете със сол и пипер и разпределете сместа в 4 чинии за сервиране.



3. Загрейте оребрен или обикновен тиган. Запържете халумито по 2-3 мин от всяка страна до златисто. Разбъркайте кускуса с вилица и го овкусете с остатъка от зехтина, оцета, ментата, кориандъра и малко сол и пипер. Разпределете го в чиниите със салцата и отгоре аранжирайте топлите сиренца. Гарнирайте с кръгчета люта чушка.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ