Задушено с боб, паста и кюфтенца

Засищащо ястие с разнообразие от вкусове за цялото семейство

25 January 2012 12:01
Задушено с боб,  паста и кюфтенца
40 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 688
  • маз 33
  • нас. маз 10
  • въгл 67
  • захар 15
  • фибри 10
  • прот 34
  • сол 4

Продукти

6-8 свински наденички
1 с.л. зехтин
2 глави лук, нарязани
3 стръка целина, нарязани
2 моркова, нарязани на кубчета
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
400 г консерва нарязани домати
1 л пилешки бульон
180 г макарони
400 г консерва бял боб, изплакнат и отцеден
шепа магданоз, нарязан

Приготвяне

1. Отрежете краищата на наденичките и изстискайте месото. От него оформете малки кюфтенца (колкото орех). Загрейте половината зехтин в широк тиган и ги запържете за около 10 мин до кафяво. Извадете ги и ги оставете настрана.



2. Сипете останалия зехтин в тигана. Задушете лука, целината и морковите за 10 мин. Добавете чесъна и пържете още 1 мин. Изсипете доматите и бульона. След като заври, оставете сместа да къкри 10 мин.



3. Добавете макароните заедно с кюфтенцата. Оставете да ври още около 10 мин, докато станат готови. Изсипете боба и разбъркайте, за да се затопли. Овкусете със сол и пипер, прибавете магданоза и поднесете.


 



Съвет
За повече вкус сервирайте ястието с настърган пармезан отгоре.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ