Спагети със сардини

Лесна и здравословна вечеря от спагети с доматен сос, сардини, маслини и каперси

24 January 2012 16:13
Спагети със сардини
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 495
  • маз 14
  • нас. маз 2
  • въгл 77
  • захар 5
  • фибри 5
  • прот 21
  • сол 1

Продукти

400 г спагети
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, смачкани
щипка лют червен пипер
230 г нарязани домати от консерва
2 х 100 г консерви обезкостени сардини в доматен сос, без кожата
100 г обезкостени черни маслини, едро нарязани
1 с.л. каперси, отцедени
малко магданоз, нарязан

Приготвяне

1. Сложете спагетите в голяма тенджера с вряща подсолена вода и ги сварете според инструкциите върху опаковката. Междувременно пригответе соса. Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна за 1 мин. Добавете лютия пипер, доматите и сардините, като внимателно ги натрошите на парчета с дървена лъжица. След 2-3 мин сложете маслините, каперсите  и по-голямата част от магданоза. Разбъркайте добре.



2. Отцедете пастата, като запазите 2-3 с.л. от водата. Изсипете я при соса и объркайте. Ако сосът ви се струва леко гъст, добавете водата от варенето. Разпределете ястието в 4 дълбоки чинии, поръсете с останалия магданоз и поднесете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ