Мексикански буритос

Пшенични тортили с плънка от запържени яйца с чедър и зелен лук, поднесени с доматена салца

24 January 2012 16:01
Мексикански буритос
10 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 611
  • маз 38
  • нас. маз 16
  • въгл 33
  • захар 6
  • фибри 2
  • прот 35
  • сол 2

Продукти

2 домата, разполовени, изчистени от семките и нарязани
3 стръка зелен лук, нарязани на ситно
1 червена люта чушка, нарязана (изчистете я от семките, ако не искате да е много люто)
4 яйца
100 мл прясно мляко
1 ч.л. зехтин
100 г чедър, настърган
2 големи пшенични тортили
заквасена сметана и гуакамоле за сервиране (по желание)

Приготвяне

1. В купичка смесете доматите, половината от зеления лук и половината люта чушка. Овкусете с малко сол и пипер и оставете настрана. Разбийте яйцата и млякото с вилица, като добавите сол и пипер.



2. Загрейте зехтина в голям незалепващ тиган и запържете за 1 мин остатъка от лука и лютата чушка. Добавете яйцата. Бъркайте, докато стегнат, като държите сместа в средата на тигана. Когато станат готови, свалете от огъня и отгоре добавете чедъра. Разбъркайте и разпределете плънката върху тортилите. Навийте на сандвичи, срежете ги на две и сервирайте с приготвената доматена салца и по желание, със заквасена сметана и гуакамоле.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ