Пици с индийски хляб

Бързи пици с питки наан с наденички и сирене фета

23 January 2012 15:31
Пици с индийски хляб
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 543
  • маз 25
  • нас. маз 11
  • въгл 61
  • захар 18
  • фибри 5
  • прот 22
  • сол 3

Продукти

2 пикантни свински наденички
2 глави червен лук, нарязани
1 с.л. кафява захар
1 с.л. балсамов оцет
2 индийски питки (наан) с чесън и кориандър
75 г сирене фета, натрошено
няколко листа кориандър

Приготвяне

1. Махнете кожата на наденичките и запържете каймата в нагорещен незалепващ тиган. Бъркайте, като едновременно с това натрошете месото с дървена лъжица. Пържете до златисто, извадете каймата в чиния и я оставете настрана. Сложете лука в тигана и го задушете за около 8-10 мин в мазнината от наденичките.



2. Добавете захарта и оцета и засилете огъня. Разбърквайте често, докато лукът се карамелизира. Овкусете със сол и пипер.
3. Загрейте грила на висока температура, сложете питките в тавичка за печене и разпределете лука върху тях. Разделете каймата на две и я добавете отгоре. Запечете пиците за 3-4 мин. Поръсете ги с фета сиренето и кориандъра и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ