Свинско с оризови спагети

Чудесно ястие от кайма, оризови спагети и зеленчуци с дресинг от соев сос и сок от зелен лимон

21 January 2012 14:41
Свинско с оризови спагети
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 362
  • маз 5
  • нас. маз 2
  • въгл 54
  • захар 12
  • фибри 2
  • прот 28
  • сол 4

Продукти

200 г тънки оризови спагети
400 г свинска кайма (без мазнина)
1 връзка зелен лук, нарязан
2 моркова, нарязани на пръчици
5 с.л. соев сос
1 1/2 с.л. захар
3 с.л. оризов или винен оцет
сокът от 1 зелен лимон
шепа листа от мента и кориандър, едро нарязани

Приготвяне

1. Сложете спагетите в купа и ги залейте с вряща вода, така че да ги покрие. Отгоре поставете фолио и ги оставете да киснат 10 мин. Междувременно загрейте голям тиган и натрошете вътре каймата. Запържете я с малко сол и черен пипер, без да слагате допълнителна мазнина, за около 7-10 мин до кафяво. Докато пържите каймата, бъркайте с вилица или дървена лъжица, за да се раздроби още повече. Прибавете зеления лук и морковите за още 2 мин.



2. Смесете соевия сос, захарта, оцета и лимоновия сок. Отцедете спагетите и ги изсипете в тигана, за да се затоплят. Добавете дресинга, поръсете с ментата и кориандъра и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ