Италианска зеленчукова супа

Полезна и изключително питателна супа с моркови, домати, боб и целина

19 January 2012 15:35
Италианска зеленчукова супа
30 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 215
  • маз 6
  • нас. маз 3
  • въгл 30
  • захар 12
  • фибри 5
  • прот 11
  • сол 1

Продукти

2 глави лук, нарязани
2 моркова, нарязани
4 стръка целина, нарязани
1 с.л. зехтин
2 с.л. захар
4 скилидки чесън, мачкани
2 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
няколко стръка мащерка
3 тиквички, нарязани
консерва от 400 г маслен боб, отцеден
консерва от 400 г накълцани домати
1,2 литра зеленчуков бульон
100 г пармезан или вегетарианска алтернатива, настърган
140 г паста (с малки форми)
малка връзка босилек, накъсан

Приготвяне

1. В голям тиган в зехтина запържете лука, морковите и целината за 20 мин, докато омекнат. Добавете малко вода, ако започнат да залепват. Добавете захарта, чесъна, пюрето, зелените подправки и тиквичките и задушете за 4-5 мин на умерен огън, докато леко покафенеят.



2. Добавете боба, доматите и бульона и оставете да къкри за 20 мин (на този етап можете да замразите супата, но първо трябва да я охладите). Ако ще я сервирате директно, добавете половината количество пармезан и пастата и оставете да ври 6-8 мин, докато пастата е готова. Преди да сервирате поръсете с останалия пармезан и босилек. Когато извадите от фризера, размразете и претоплете преди да добавите сиренето и пастата, както е посочено по-горе. Супата ще издържи във фризера до 3 месеца.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ