Тарта с черно зеле и панчета

Това ястие е страхотно като обяд или вечеря и може да го направите ден по-рано. Дръжте го на хладно, но не и в хладилника, защото изпеченото тесто може да стане твърде мокро

09 January 2012 17:55
Тарта с черно зеле и панчета
50 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 665
  • маз 51
  • нас. маз 28
  • въгл 36
  • захар 4
  • фибри 3
  • прот 19
  • сол 1

Продукти

500 г маслено тесто
около 200 г черно зеле
70 г нарязана панчета
200 мл мляко с висок процент масленост
150 мл сметана
2 яйца и 1 жълтък
85 г настърган пармезан

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване). Разточете тестото и застелете разглобяема кръгла (23 см в диаметър) или правоъгълна (20х30 см) форма за тарта. Надупчете тестото по дъното с вилица, покрийте го с хартия за печене и го посипете със зърна за печене. Сложете формата в тавичка и запечете за 15 мин. Махнете зърната за печене и хартията и допечете за още 5-10 мин до бледо златисто. Намалете фурната на 180°С (160°С с обдухване).



2. Почистете зелето и отделете листата. Сварете ги в подсолена вода за 4-5 мин, докато омекнат. Охладете ги и ги отцедете добре, като изстискате излишната вода. Подсушете ги с кухненска хартия.



3. Подредете зелето и нарязаната панчета в тартата. Разбийте заедно яйцата, млякото и сметаната. Добавете пармезана и малко прясно смлян черен пипер и полейте тартата. Запечете за 25 мин, докато стегне.



4. Оставете тартата в тавичката за 10 мин. Извадете я внимателно от формата, нарежете я на парчета и я сервирайте топла.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ