Картофени палачинки

Пухкави картофени палачинки, които да поднесете с хрупкав бекон и бъркани яйца или със сирене

21 December 2011 17:03
Картофени палачинки
30 мин. Лесно Порции 15

  • ккал 75
  • маз 3
  • нас. маз 1
  • въгл 9
  • захар 1
  • фибри 0
  • прот 3
  • сол 0

Продукти

2 средни картофа, обелени и нарязани на хапки
75 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 яйца
125 мл мляко
1 с.л. накълцан сибирски лук
1 ч.л. слънчогледово олио
бучка масло
хрупкав бекон и бъркани яйца за поднасяне, по желание

Приготвяне

1. Пуснете картофите в кипяща вода и ги варете, докато омекнат. Отцедете ги добре и ги намачкайте. Отмерете 250 г от тях и ги охладете.



2. Пресейте брашното и бакпулвера при картофите. Разбийте яйцата и млякото и ги добавете към картофената смес заедно с лука. Разбъркайте всичко на палачинково тесто.



3. Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Сложете в него 1/2 ч.л. олио и съвсем малко масло. Щом мазнината се сгорещи, започнете да правите палачинките. Слагайте по 1 с.л. за всяка от тях и печете по 4 наведнъж. Оставяйте ги по 1 мин, докато отдолу станат златистокафяви.



4. Обърнете палачинките и ги печете до златисто и от другата страна. След като извадите поредната доза от тигана, дръжте ги на топло, докато приготвяте другите. Добавяйте по още малко олио и масло, когато е необходимо. Поднесете палачинките на купчинки с бъркани яйца и хрупкави парчета печен бекон.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ