Сингапурски нудъли със скариди и китайско зеле

Това любимо ястие от китайските ресторанти е много по-вкусно и по-здравословно, когато е приготвено вкъщи. А става и по-бързо

13 December 2011 17:14
Сингапурски нудъли със скариди и китайско зеле
5 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 351
  • маз 5
  • нас. маз 1
  • въгл 48
  • захар 7
  • фибри 3
  • прот 32
  • сол 2

Продукти

200 г оризови вермичели или 450 г нудълс (оризови спагети)
2 с.л. слънчогледово олио
1 ч.л. накълцан джинджифил
1 с.л. люто къри на прах
1 глава китайско зеле, нарязана на парчета по 1 см
1 морков, нарязан на много тънки колелца
150 мл горещ пилешки бульон
1 ч.л. кафява захар
2 ч.л. оцет (видът няма значение)
400 г сварени и обелени дребни скариди
140 г бобени кълнове
връзка зелен лук, накълцан на ситно
ориенталско чили олио (най-добре е в него да има скаридена паста), за сервиране
соев сос, за сервиране

Приготвяне

1. Поставете нудълите в огнеупорна купа и ги залейте с вряла вода. Оставете за 5 мин да се накиснат или следвайте инструкциите на опаковката. Отцедете ги добре.



2. Междувременно загрейте олиото в уок или тиган и изпържете с бъркане джинджифила за 1 мин. Добавете кърито и пържете още 1 мин.



3. Добавете зелето и морковите и пържете с бъркане 2 мин. Смесете бульона със захарта и оцета и изсипете в тигана заедно със скаридите, бобените кълнове и отцедените нудъли. Оставете на огъня, докато се загрее добре, прибавете зеления лук, разпределете в купи и сервирайте с малко чили олио и соев сос.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ