Сингапурски нудъли със скариди и китайско зеле
Това любимо ястие от китайските ресторанти е много по-вкусно и по-здравословно, когато е приготвено вкъщи. А става и по-бързо

- ккал 351
- маз 5
- нас. маз 1
- въгл 48
- захар 7
- фибри 3
- прот 32
- сол 2
Продукти
200 г оризови вермичели или 450 г нудълс (оризови спагети)2 с.л. слънчогледово олио
1 ч.л. накълцан джинджифил
1 с.л. люто къри на прах
1 глава китайско зеле, нарязана на парчета по 1 см
1 морков, нарязан на много тънки колелца
150 мл горещ пилешки бульон
1 ч.л. кафява захар
2 ч.л. оцет (видът няма значение)
400 г сварени и обелени дребни скариди
140 г бобени кълнове
връзка зелен лук, накълцан на ситно
ориенталско чили олио (най-добре е в него да има скаридена паста), за сервиране
соев сос, за сервиране
Приготвяне
1. Поставете нудълите в огнеупорна купа и ги залейте с вряла вода. Оставете за 5 мин да се накиснат или следвайте инструкциите на опаковката. Отцедете ги добре.
2. Междувременно загрейте олиото в уок или тиган и изпържете с бъркане джинджифила за 1 мин. Добавете кърито и пържете още 1 мин.
3. Добавете зелето и морковите и пържете с бъркане 2 мин. Смесете бульона със захарта и оцета и изсипете в тигана заедно със скаридите, бобените кълнове и отцедените нудъли. Оставете на огъня, докато се загрее добре, прибавете зеления лук, разпределете в купи и сервирайте с малко чили олио и соев сос.