Шоколадов чийзкейк с малцови бисквити

Поглезете се с този вълшебен чийзкейк с два вида шоколад

24 November 2011 17:38
Шоколадов чийзкейк с малцови бисквити
10 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 782
  • маз 60
  • нас. маз 33
  • въгл 53
  • захар 46
  • фибри 1
  • прот 9
  • сол 1

Продукти

200 г бисквити, ситно натрошени (използвахме малцови)
100 г краве масло, разтопено
5 с.л. захар
600 г пълномаслено крем сирене
300 мл сметана
300 г бял шоколад, разтопен
200 г млечен шоколад, разтопен
2 с.л. мляко на прах (използвахме малцово)
40 г кръгли бонбони за декорация

Приготвяне

1. Покрийте дъното и стените на дълбока разглобяема форма за торта с диаметър 22-23 см с хартия за печене. Разбъркайте бисквитите с маслото и 2 с.л. от захарта, изсипете сместа във формата и я уплътнете към дъното. Сложете я в хладилника, докато приготвяте плънката.



2. В две купи сложете по 300 г сирене и 150 мл сметана. В едната добавете белия шоколад, а в другата – млечния, малцовото мляко и 3 с.л. захар. Разбийте поотделно с миксер до получаването на гладка смес.



3. Изсипете сместа в млечния шоколад във формата и я подравнете. Избършете стените й, преди да добавите сместа с белия шоколад и отново да подравните. Украсете чийзкейка с бонбоните и го приберете в хладилника за най-малко 5 часа преди да поднесете.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ