Кейк от целувки с копра и малини

Невероятно съчетание от аромати и консистенции

23 November 2011 17:36
Кейк от целувки с копра и малини
60 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 434
  • маз 27
  • нас. маз 17
  • въгл 46
  • захар 45
  • фибри 2
  • прот 3
  • сол 0

Продукти

5 белтъка
280 г захар
2 ч.л. царевично нишесте
2 ч.л. бял винен оцет
85 г кокосови стърготини
малко копра (вътрешната част на кокосовия орех) на люспи
300 мл сметана
500 г пудра захар
сока и кората от 2 зелени лимона
200 г малини (размразени)

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 140°С (120°С с обдухване). Покрийте тавите от фурната с хартия за печене и начертайте върху нея 3 правоъгълника с размери приблизително 25х12 см. Разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавете захарта, а след това нишестето, без да преставате да разбивате до получаването на твърд сняг. Добавете кокосовите стърготини, разбъркайте и разстелете сместа равномерно върху трите правоъгълника. Поръсете единия от тях с люспите копра и сложете всичко във фурната. Печете 1 ч, изключете фурната и оставете блатовете във фурната при затворена врата още 1 ч. Оставете ги да изстинат.



2. Разбийте сметаната, пудрата захар, сока и кората от лимоните на гъста смес. С половината намажете блата без копрата на люспи (той ще бъде последен) и отгоре сложете половината малини. Покрийте с втория блат, повторете процедурата с крема и малините, отгоре сложете блата с люспите копра.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ