Лимонови бишкоти с пълнеж по избор

Тези вкусни изкушения могат да бъдат поднесени с чая или кафето или да се превърнат във впечатляващ финал на изискан обяд или официална вечеря

22 November 2011 17:06
Лимонови бишкоти с пълнеж по избор
12 мин. Лесно Порции 20

  • ккал 202
  • маз 8
  • нас. маз 5
  • въгл 31
  • захар 18
  • фибри 1
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

200 г меко краве масло
140 г захар
1 жълтък
1 ч.л. ванилов екстракт
кората от 2 лимона, сокът от 1
280 г брашно и още малко за разточване
150 г сладко или крем по ваш избор
140 г пудра захар, пресята

Приготвяне

1. Разбийте маслото, захарта, жълтъка, ванилията и половината лимонова кора с дървена лъжица. Добавете брашното – накрая може да се наложи да действате с ръце. Извадете тестото върху набрашнена повърхност, омесете го и го разделете на две. Разточете половината и отрежете от нея кръгчета с диаметър 5-6 см, а изрезките добавете към остатъка. Повтаряйте това, докато изразходвате всичкото тесто. Би трябвало да получите около 40 бишкоти. Подредете ги в тави, покрити с хартия за печене, покрийте ги с опаковъчно фолио и ги охладете за 30 мин.



2. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Изпечете бишкотите за 8-12 мин до бледозлатисто и ги охладете. Щом изстинат, намажете половината с лимоновия яйчен крем и ги слепете с тези от останалата половина. Подредете ги върху решетки над широки тави. Добавете към пудра захарта достатъчно лимонов сок за получаването на рядка смес и с нея полейте бишкотите. Поръсете с още лимонова кора и оставете глазурата да стегне.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ