Спагети с орехи, стафиди и магданоз

Засищаща паста със страхотна комбинация от сушени плодове, ядки и пармезан

14 November 2011 16:50
Спагети с орехи, стафиди и магданоз
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 526
  • маз 19
  • нас. маз 4
  • въгл 74
  • захар 19
  • фибри 4
  • прот 18
  • сол 0

Продукти

300 г спагети
2 с.л. зехтин
2 глави лук, нарязани
5 с.л. стафиди
250 мл пилешки или зеленчуков бульон
50 г пармезан, настърган
5 с.л. орехи, на парченца
малка връзка широколистен магданоз, нарязан

Приготвяне

Сварете спагетите, като следвате инструкциите върху опаковката. Междувременно загрейте зехтина в тиган и запържете лука, докато стане златистокафяв – за около 8-10 мин. Добавете стафидите и бульона и оставете на огъня още 2-3 мин, докато течността се затопли. Объркайте сместа със спагетите, пармезана, орехите и магданоза и поднесете.


 


Опитайте нещо различно
Спагети с орехи и песто
Пригответе бърз песто сос – в кухненски робот разбийте орехите, пармезана и магданоза със зехтина. Прибавете пестото към сварените спагети и стафидите. Разбъркайте и сервирайте с още пармезан отгоре.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ