Паста Болонезе на фурна

Стопляща сетивата паста на фурна, готова за по-малко от 30 минути

11 November 2011 17:48
Паста Болонезе на фурна
20 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 449
  • маз 15
  • нас. маз 7
  • въгл 54
  • захар 9
  • фибри 2
  • прот 25
  • сол 1

Продукти

400 г телешка кайма
3 скилидки чесън, смачкани
1 с.л. захар
1 с.л. микс от сухи италиански подправки
700 мл доматено пюре, овкусено с лук и чесън
350 г паста пене
200 мл сметана с ниска масленост
25 г пармезан, настърган
чеснови хлебчета и салата за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте грила на висока температура. В незалепващ тиган запържете каймата до кафяво. Добавете чесъна, захарта и подправките и пържете още 1 мин. Изсипете доматеното пюре, овкусете и оставете сместа да къкри. Сварете пастата, като следвате инструкциите върху опаковката.



2. Разбъркайте сметаната с пармезана. Разстелете половината от каймата в огнеупорен съд. Остатъка смесете с пастата и ги прибавете в съда. Залейте със сметаната и печете до златисто. Сервирайте със салата и чеснов хляб.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ