Шоколадови пудинги с бадеми и горещ шоколадов сос

Пудинги с бадеми и какао и шоколадово-сметанов сос - лесни за приготвяне, но невероятни на вкус и вид

10 November 2011 16:21
Шоколадови пудинги с бадеми и горещ шоколадов сос
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 1144
  • маз 92
  • нас. маз 46
  • въгл 66
  • захар 54
  • фибри 3
  • прот 13
  • сол 1

Продукти

50 г асло, меко, и още малко за формите
25 г печени белени бадеми, накълцани
50 г захар
1 яйце
25 г брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
25 г смлени бадеми
1 с.л. какао на прах
2 лъжици ванилов сладолед за сервиране

[b]ЗА СОСА[/b]
50 г натурален шоколад
2 с.л. масло
125 мл сметана
1 с.л. захар
1 с.л. ликьор Амарето (бадемов аперитив)

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 180°С (160°С с обдухване). Намаслете 2 форми за крем карамел по 150 мл и ги поръсете с белените бадеми, така че да залепнат в маслото по дъното и стените на формите. Разбийте маслото, захарта, яйцето, брашното, смлените бадеми и какаото и разпределете сместа между двете форми. Запечете в малка тавичка за 20-25 мин, докато шишче, забодено в средата, излезе чисто.



2. За соса разтопете всички съставки в малка тенджерка и го дръжте топъл.



3. Внимателно извадете пудингите от формите и ги поставете в чинии (нагоре, както са били печени). Сервирайте с ванилов сладолед, горещия шоколадов сос, кафе еспресо и още малко ликьор.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ