Паста с гъби и песто с кестени и зелени подправки

Чудна вегетарианска паста със съобразено със сезона песто

09 November 2011 16:29
Паста с гъби и песто с кестени и зелени  подправки
15 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 582
  • маз 29
  • нас. маз 4
  • въгл 70
  • захар 3
  • фибри 4
  • прот 14
  • сол 0

Продукти

100 г варени кестени, обелени
шепа листа от босилек
шепа листа от мента
шепа листа от магданоз
50 г пармезан, настърган, и допълнително за сервиране (по желание)
2 скилидки чесън
150 мл олио от рапица
500 г паста
1 с.л. зехтин
250 г печурки, нарязани на четвъртинки

Приготвяне


1. Поставете кестените в кухненски робот и ги нарежете на едри парчета. Прибавете зелените подправки, пармезана и чесъна и пасирайте, докато се получат по-дребни парчета. Объркайте с олиото от рапица и подправете със сол и пипер.



2. Поставете пастата във вряща подсолена вода и следвайте инструкциите на опаковката. Междувременно в голям тиган загрейте зехтина и пържете гъбите с малко сол и пипер за 6-8 мин, докато омекнат и започнат да покафеняват. Когато пастата е готова, я отцедете, върнете я в тенджерата и я объркайте с пестото и гъбите. Сервирайте поръсено с пармезан (по желание).

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ