Мини панетоне

Безотказна рецепта за превъзходни меки козуначета

25 October 2011 16:52
Мини панетоне
30 мин. Средно Порции 10

  • ккал 472
  • маз 20
  • нас. маз 11
  • въгл 71
  • захар 30
  • фибри 2
  • прот 9
  • сол 1

Продукти

2 яйца и един жълтък
1 ч.л. ванилова есенция
500 г брашно
14 г суха мая
100 г захар
200 мл топло мляко
140 г микс от сушени плодове
100 г лимонови резанки
мляко за намазване
1-2 с.л. филирани бадеми

Приготвяне

1. Разбъркайте яйцата и жълтъка с ванилията. В голяма купа смесете брашното, маята, захарта и 1/2 ч.л. сол. Към тях прибавете топлото мляко и яйчената смес. С дървена лъжица бъркайте, докато се получи много меко, лепкаво тесто. Покрийте с прозрачно фолио и оставете, докато тестото удвои размера си.



2. В металните чашки или в тавата за мъфини поставете хартия за мъфини или хартия за печене. Хартията трябва да се подава от ръба на формите, за да се образува „яка“.



3. С ръце прибавете към втасалото тесто маслото, плодовете и лимоновите резанки. Разделете сместа на 10 еднакви части и ги поставете в подготвените форми. Покрийте отново с прозрачно фолио и оставете, докато тестото се надигне.



4. Загрейте фурната на 190°C (170°C с обдухване). Намажете отгоре с малко мляко, поръсете с бадемите и печете 25-30 мин до златисто. Готовите козуначета могат да се консумират до 3 дни или да се замразят за 6 седмици.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ