Медено-горчичени наденички с домати и яйца

Питателна закуска с изобилие от продукти и апетитен сос от мед и едрозърнеста горчица

24 October 2011 17:08
Медено-горчичени наденички с домати и яйца
20 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 454
  • маз 28
  • нас. маз 9
  • въгл 33
  • захар 0
  • фибри 2
  • прот 21
  • сол 2

Продукти

малко масло за подмазване
18 малки наденички с подправки
250 г чери домати, разполовете част от тях, другите оставете цели
1 с.л. едрозърнеста горчица
1 с.л. мед
12 филийки от франзела
6 яйца
малко сибирски лук, нарязан

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°C (180°C с обдухване). Подмажете 1 малка или 2 големи тави. Поставете наденичките и доматите, печете 15 мин и ги извадете.



2. Смесете горчицата и меда и ги разпределете върху наденичките. Прибавете филийките от франзела, а в празните места между продуктите счукайте яйцата. Върнете във фурната за още 6 мин, докато яйцата са готови. Поръсете с малко лук и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ