Мароканско пиле с лимонов кускус

Пиле в доматено-канелен сос с млад зелен боб, поднесено с лимонов кускус

06 October 2011 15:56
Мароканско пиле с лимонов кускус
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 344
  • маз 4
  • нас. маз 1
  • въгл 39
  • захар 6
  • фибри 2
  • прот 41
  • сол 0

Продукти

250 г кускус
кората и сокът на 1 лимон
1 ч.л. слънчогледово олио
1 с.л. течен мед
4 парчета от пилешки гърди, обезкостени и без кожа, нарязани на ленти
1 ч.л. канела на прах
1 ч.л. млян кимион
400 г нарязани домати от консерва
150 мл пилешки бульон
200 г млад зелен боб, нарязан

Приготвяне

1. Поставете в купа кускуса с половината от лимоновите кора
и сок и добавете 400 мл вряла вода. Покрийте с фолио и оставете да се накисне, докато приготвяте пилето.
2. Загрейте олиото в незалепващ тиган. Добавете пилешкото, меда, сол и пипер и пържете за 5-6 мин до златисто.
3. Смесете подправките, доматения сок, бульона, зеления боб и останалите лимонова кора и сок и добавете при пилето. Изчакайте да заврат и оставете да къкрят за 8-10 мин, докато бобът омекне. Разбъркайте кускуса с вилица, за да бухне и го сервирайте с пилето.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ