Паста с броколи и месо от наденички

Засищаща комбинация от паста, броколи и наденички с апетитното присъствие на люта чушка

05 October 2011 13:35
Паста с броколи  и месо от наденички
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 738
  • маз 34
  • нас. маз 11
  • въгл 80
  • захар 5
  • фибри 7
  • прот 34
  • сол 1

Продукти

200 г паста по ваш избор
150 г броколи, нарязано на парченца
2 с.л. студено пресован зехтин
2 скилидки чесън, нарязани
1 ч.л. семена от фенел (по желание)
1 ч.л. счукани червени люти чушки
2 пикантни свински наденички, отстранете обвивката и намачкайте каймата
настърган пармезан, за сервиране

Приготвяне

1. Кипнете вода в голяма тенджера и сварете пастата, докато стане почти готова. Добавете броколите и оставете да ври заедно с пастата още 2 мин. Отцедете, като запазите 1-2 с.л. от водата. 
2. Загрейте зехтина в голям тиган и сложете чесъна, семената от резене и лютите чушки. Когато се позапържат, добавете каймата и пържете, докато стане готова. Изсипете пастата в тигана заедно с броколите и отделената вода от варенето. Разбъркайте добре. Сервирайте порциите горещи, поръсени с настъргания пармезан.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ