Пиле с кокосова коричка

Печено пилешко с хрупкава пикантно-кокосова коричка

04 October 2011 16:41
Пиле с кокосова коричка
25 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 316
  • маз 16
  • нас. маз 9
  • въгл 2
  • захар 1
  • фибри 2
  • прот 41
  • сол 0

Продукти

8 обезкостени пилешки бутчета, без кожата
настърганата кора и сокът на 2 зелени лимона плюс допълнителни резенчета за сервиране
2 ч.л. къри или гарам масала
1 ч.л. лют червен пипер (по желание)
50 г кокосови стърготини
1 с.л. олио
чътни от манго и сварен ориз, за сервиране

Приготвяне

Загрейте фурната на 200°C (180°C с обдухване). Сложете пилешкото в голяма купа заедно с лимоновата кора и сока, кърито, лютия пипер (ако използвате), сол и пипер. Оваляйте добре месото в тази смес, а след това и в кокосовите стърготини. Наредете ги върху метална скара, поставена в тавичка за печене. Полейте ги с олиото и ги запечете за 25 мин, докато месото стане крехко. По желание ги поднесете с чътни от манго, резенчета зелен лимон и ориз.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ