Пилешки пилаф с копър и кедрови ядки

Пилаф от дългозърнест ориз с пилешко, бакла, кедрови ядки и копър

03 October 2011 17:40
Пилешки пилаф  с копър и кедрови ядки
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 475
  • маз 16
  • нас. маз 2
  • въгл 58
  • захар 3
  • фибри 4
  • прот 30
  • сол 0

Продукти

250 г дългозърнест ориз
2 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязана на тънко
2 обезкостени пилешки гърди, без кожата, нарязани на кубчета
1 ч.л. бахар
1 с.л. доматено пюре
400 мл пилешки бульон
малка връзка копър, накълцан
140 г замразена бакла или соя, размразени в гореща вода
50 г печени кедрови ядки

Приготвяне

Измийте ориза и го отцедете.Загрейте зехтина и запържете лука за 5 мин. Добавете пилешкото, бахара и доматеното пюре и пържете още 2 мин. Изсипете ориза, бульона и половината копър и изчакайте да заври. Похлупете, намалете котлона и оставете сместа да къкри 8 мин. Прибавете баклата (или соята) и разбърквайте още 2-3 мин, докато оризът е готов и течността абсорбирана. Сложете кедровите ядки и остатъка от копъра. Овкусете, разбъркайте и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ